Opis forum
no chociaż same wyniki. tzn te pierwsze zadania sa banalne i mozna sprawdzić w winqsb, ale tam dalej zaczynają się schody...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wrzuciłem na maila moje wyniki, mam nadzieje że skomentujecie i podpowiecie co dobrze a co źle
pozdro!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Paulina to pierwsze zadanie z badań mi sie wydaje że masz zły zakres, zobacz na IV prostą - 2x1-6x2<=4
znak mówi o tym, że wszystko pod kreską a nie nad...
a wszystkie pozostałe mam źle?
Mi wyszyly podobne wyniki, jak Paulinie
A w tym pierwszym przykladzie rzeczywiscie znak wskazuje na to ze powinno byc w dol, ALE... jak sie wrzuci ten przyklad do WINQSB, to wychodzi w nim ze ma byc ponad IV kreska...
Zastanawialismy sie nad tym z Bartikem i jedyne co wymylilismy to to, ze jak jest znak - (minus) przy x2, to interesuja nas wartosci ponad krzywa ( w druga strone ( ?? ))
Nie wiem czy to jest dobrze?, PEWNIE NIE;p ale jest to jakas odpowiedz dlaczego program wskazuje w do gory ;P
Wyjasnienie: jak sie podstawi punkt np.(7,0) do IV rownania, to wychodzi ze 14<=4, co jest bzdura. Natomiast jak sie podstawi punkt z powyzej IV krzywej np.(4,3) to wychodzi ze -10<=4, co jest pawda.
W drugim przykladzie tez jest cos fajnego (2 nierownosc)...
0,4x1<=x2<=4x1
... jakis pomysl jak to ugryzc i narysowac ??
Jak ktos ma jakis ciekawa teorie apropo tych 2 zadan to chetnie poczytam
Możesz rozbić, ale i tak nic z tym nie zrobisz,bo zawsze wyjdzie Ci punkt (0.0) Ja to olałam, ale potem podstawiłam by sprawdzić wynik i wyszło dobrze
A co do tego zakresu to też tego nie kumam. Po prostu trzeba bedzie tak jak chłopaki mówili, podstawić punkt i sprawdzić. Miałam swoją teorie, że to jest jak z podażą, że jak idzie w dół to rośnie, ale to nie sprawdziło się do innej krzywej
Więc nie wiem
nie podstawiajcie zawsze 0, można podstawić 1 i zobaczyć co wyjdzie
Paula masz, źle chyba to zadanie z planem przewozu, tam w metodzie vogla mi wychodzi 150, nie wiem czy wam też tak wychodzi?
wyniki z badań są jakbyco, ale nie wiem o co chodzi bo zaliczyłem, a wydawało mi sie że nie ma szans... tzn liczyłem że 16 pkt max dostane a dostałem 17,5 a cyman(który nic nie umiał) 19... niesprawiedliwy ten świat
szczegóły: http://wzr.pl/~jglinski/